Påskekrim 2022

I de mange hjem på Sortland satt befolkningen spent foran TV-en med påskekrim med engelske fruer som myrdet sine menn. For øvrig også engelske menn som myrdet sine fruer, alt i en passe liten landsby med en døsig politistyrke og en mer enn folkelig bartender.

Men med all krim på TV, var Sortlands befolkning, alle som én
uoppmerksomme på mysteriet som foregikk på Vesterålskraft Bredbånds kontorer.

Planlegger Espen E leste e-posten fra prosessleder Runar som nettopp ramlet inn i innboksen med instrukser til alle på teamet like før påske:

Kundene er kjempehappy! Just nu må vi bare spread that Holiday Easter joy! Vi står på! Make it happen! Ciao!

Svaret fra markedsansvarlig Ivan lød under: Ja, det høres knall ut. Stå på! Vi må kjøpe mer marsipan, forresten. Kos og klem fra markedsansvalig.

«Riktig god jul!» - erklærte Kathrine fra inngangsdøren på Vesterålskraft Bredbånd. Markedsansvarlig Ivan snudde seg med munnen full av påskemarsipan.

«Jul?» sa han og så anstrengt på henne. «Det er påske, Kathrine. Veldig påske og,» sa han og dro i den gule genseren sin med bilde av en Solo-brus.

«Du vet,» fortsatte han,«kvikk-lunsj, appelsiner og skitur.»

- «Påskekrim,» skjøt planlegger Espen E velvillig inn. Ivan nikket. Kundebehandler Kathrine så seg forvirret omkring.

«Jeg har ønsket alle god jul på telefon i dag,» sa hun stille, nesten flau. Det ble stille i noen sekunder før hun fortsatte:

«Jeg har kjøpt julegaver og hengt opp strømper.»

Plutselig brast døren opp – daglig leder Ronny A var vill i blikket.
«Påskeegget som vi skulle gi vekk til den som klarer påskekrimmen er vekk!»

«Allright,» begynte planlegger i bedriften, Espen E – «noen må ha planlagt dette nøye,» sa han og så seg omkring på daglig leder Ronnys kontor.

«Påskeegget stod her inne hos deg i går?» sa Espen og kastet et mistenksomt blikk på daglig leder Ronny. Han nikket skyldtungt. «Jeg har våket over det med mitt eget liv som innsats,»sa han og felte en tåre. «Jeg har ikke vært hjemme en gang. Jeg husker knapt hva familien min heter,» sukket han.

«Alt jeg har gjort, er å våke over påskeegget som skal gis vekk på Facebook.» Markedsansvarlig Ivan bet over en skumgummihare og tygget iherdig mens han klappet daglig leder på skulderen. «Du hadde gledet deg veldig, Ronny. Du har gjort en god nok jobb.» - «Tydeligvis ikke,» sa kundebehandler Kathrine med et snøft.

«Vi som planlegger mye, ser ofte når noe er godt planlagt,» sa planlegger Espen og pektepå gulvet. Han var allerede på sporet!

Alle stirret forfjamset på gulvet .«Ingen fotspor,» forklarte planlegger Espen.

«Det er snø ute. Hvem enn som har gjort dette, må ha øvet på å gå på hendene.»

Han kremtet alvorlig: «Eller!» sa han og så seg mistenksomt omkring.

«Eller, så er det noen som kjenner kontorlandskapet vårt inn og ut, og unngikk sikkerhetskameraet der oppe!» sa han og pekte i hjørnet av kontoret. Ivan nikket.

-«Når var du ute av kontoret?» sa han hastig til daglig leder Ronny.

Ronny snufset sine modige tårer. «Jeg måtte veldig tisse i stad,» sa han skyldig,

«jeg har kun våket over egget og ikke fått tisset på fire dager. Jeg bare måtte,» gråt han. Markedsansvarlig Ivan strøk ham over hodet med en halvspist kolibristang.

«Så, så,» trøstet Ivan og kastet et blikk på planlegger Espen.

«Så du mener at noen brøt seg inn her, gikk på hendene inn på hovedkontoret på Vesterålskraft og simpelthen stjal påskeegget?» sa Ivan mistenksomt.

«Ja,» begynte planlegger Espen og så på daglig leder Ronny, som i skam var i ferd med å slette stillingsbeskrivelsen som daglig leder på Facebook.

«Hvor lenge var du ute av kontoret? Hvor lenge tisset du?»

-«Omtrent i tolv minutter,» svarte Ronny med ett snufs.

«Jeg måtte veldig tisse,» gjentok han, som for å trøste seg selv. Plutselig lød et brak ute i korridoren. Alle skvatt til.

Kathrine M grepet kosteskaft og løp ut for å fakke tyven i ugjerningog flukt.

Hun svingte kosteskaftet omkring seg og labbet utilsiktet daglig leder Ronny over kinnet med et platt smell. Han snublet til side og grep seg om kinnet. Akkurat da, fikk han øye på et gyllent, lite og opprevet sjokoladepapir.

«Unnskyld,» sa Kathrine da hun hadde forsikret seg om at ingen tyv var å finne inne i Vesterålskrafts lokaler. «Det var ikke meningen å treffe deg,» sa hun, og kastet et blikk på kosten hun holdt. Hun satte den mellom beina, som ei heks ville gjort et kosteskaft og så spørrende på Ivan. «Nå er det mer påskestemning,» sa hun og så spørrende på ham.

«Du tenker på Halloween,» sa Ivan med marsipan veltende fra jeksel til jeksel. Kathrine slang kosteskaftet oppgitt fra seg.
«Jeg blir aldri klok på disse høytidene,» sa hun matt.

«Hvor er alle de andre ansatte?» spurte planlegger Espen og kastet et blikk på en lukket kontordør. De var ikke alene der inne. Men ingen kunne høre ham.

«Vent,» avbrøt daglig leder Ronny.
«Jeg tror jeg er på sporet av noe,» sa han –og holdt frem et gyllent sjokoladepapir.

Kathrine så spørrende og oppgitt på Ivan
«Er påske liksom faste,bruke en dag i synagogen og. .» spurtehun, men ble avbrutt av Ivan.

«Du tenker på den jødiske høytiden Yum Kippur.»

«Å,» sa kundebehandler Kathrine stille.
«Da er det heller ikke halvmåner og stjerner som dekorasjoner, templer og. .» fortsatte hun håpefullt,

- «Nei, det er Eid al fitr ramadan,» svarte Ivan og gyvet løs på en appelsin med braskog bram, «muslimsk, altså.»

«Men herregud, da» klagde Kathrine og foreslo: «man brenner i det minste bål i fjæra i påska?» i et siste, tafatt forsøk. «St. Hans,» smattet Ivan mens han skyldte ned appelsinen med solo og ristet frem en Kvikk Lunsj fra innerlomma.

«JEG SA jeg har funnet en LEDETRÅD!» gjentok daglig leder Ronny.

Han holdt frem et gyllent sjokoladepapir,åpenbart opprevet i hui og hast.

«Bredbåndssjokolade,» sa Ronny og ristet i papiret.

«Bredbåndssjokolade vi fikk i gave fra Elon Musk! Den lå i påskeegget!» ropte han forklarende. «Den er så velsmakende at den er verdenskjent for å gjøre den som spiser sjokoladen både overivrig, og særdeles språkforvirret!» Han luktet på papiret. «Herregud,det lukter Tesla,» sa han med et bedrøvet smil. «Teknologi,» mumlet han og formelig hvisket for seg selv: «Fremtid.» Planleggeren Espen hoppet i været da svaret åpenbart kom til ham som lyn fra klar himmel!

«Jeg vet hvem som har tatt påskeegget!» ropte han så høyt at markedsansvarlig Ivan glemte både ansvar og marked. «Det er klart som dagen,» fortsatte planleggeren Espen og så heltemodig på Ivan og Kathrine. I bakgrunnen satt daglig leder Ronny og scrollet igjennom stillingsannonsene på Finn mens han sørgmodig luktet påsjokoladepapiret.

«Du trenger ikke søke ny jobb, gode mann,» sa planleggeren Espen og klappet Ronny karslig på skulderen. «Den skyldige er avslørt,» sa planlegger Espen, med en overmodig tone som avslørte at han hadde nøye planlagt den siste replikken.

To spørsmål gjenstår etter denne grimme, uhyggelige krimhistorien.

Vil kundebehandler Kathrine noensinne lære seg forskjellen på høytidene? Har markedsansvarlig Ivan anlegg for diabetes?

Og sist, men ikke minst,

-hvem stjal påskeegget og bredbåndssjokoladen fra Elon Musk?

Gjett hvem som stjal egget, kommenter på facebook og kanskje er det du som vinner årets påskeegg fra oss!

Påskeegg
Følg oss på: Vesterålskraft Bredbånd AS Postboks 103, 8401 Sortland Tlf: 76 11 25 00 Personvern og cookies